Появи се списък на политици и висши чиновници, посещавали Цветан Василев

Списък с имена на известни политици и висши чиновници, които са посещавали банкера Цветан Василев, беше разпространен в медиите. Малко по-късно самият Василев отрече той да е публикувал списъка. Пред “Хоризонт”, обаче адвокатът на банкера Константин Симеонов потвърди автентичността на написаното, съобщи БНР. Симеонов коментира, че упоменатият списък вероятно е “изтекъл” от охраната или рецепцията на банката.

В списъка фигурират имената на депутата от ДПС Йордан Цонев, председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ и бившия лидер на ДСБ Иван Костов, както и на Красимир Каракачанов от ВМРО.

Още преди банкерът да отрече да е автор на списъка, част от посочените политици започнаха да обясняват познанствата си с него, но да отричат наличието на кредити или депозити от КТБ, като първи това направи премиерът Бойко Борисов.

По-късно днес Цветан Василев пусна на официалния си личен сайт съобщение, озаглавено “Опровержение на поредните медийни спекулации на зависими медии”.

Ето и пълният текст на съобщението:

Уважаеми дами и господа,

За пореден път, бих искал да подчертая, че разпространявам публичните си изявления единствено чрез личния си сайт www.vassilev.bg.

Днес, 14.05.2015 г., зависими медии, контролирани от #КОЙ и #НяКОЙ, достигнаха ново дъно на моралната низост, разпространявайки писмо от „мое име“. Освен че не съм автор на това писмо, изтъквам, че не комуникирам с медии с ниски етически стандарти.

Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми „затворят устата“, поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.