Повдигнаха обвинения само на част от арестуваните данъчни

Заловиха трима терористи у нас

Ден след показния и безспорно зрелищен арест на деветима служители на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново, Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима от тях. Те са обвинени, че са се сговорили (като организирана престъпна група) да вършат длъжностни престъпления, както и искане и приемане на подкупи. Другите трима от задържаните вчера са освободени без да им бъдат предявени обвинения за престъпна дейност.

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов – бивш директор на ТД НАП, Пламен Томов – зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов – зам.-директор на дирекция “Събиране“, Петя Николова – началник на отдел “Селекция” и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на шестимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Преценява се на кого от тях каква мярка за неотклонение да бъде наложена или поискана от Специализирания наказателен съд.

Според събраните до момента доказателства престъпното сдружение е действало в продължение на две години – от ноември 2013 г. до ноември 2015 г. В хода на разследването предстои да се установят нанесените от дейността му щети за държавния бюджет, съобщават от прокуратурата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.