Обвинения за активисти на ДПС, пребили кандидат-кмет

Прокуратурата проверява оръжейна фирма "Аркус"

Районна прокуратура в Исперих повдигна обвинения по образувано бързо производство срещу 30-годишния Метин Тахир и 40-годишния Бейхан Мехмед от село Яким Груево за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на службата му. От съобщението на държавното обвинение става ясно, че на 8 октомври 2015 г. в 12 часа в помещение, което се използва като предизборен офис на кандидатката за кмет на село Яким Груево Анифе М., влизат четири лица и започват да лепят плакати на своята политическа сила. При пристигането на кандидатката за кмет в помещението Метин Тахир и Бейхан Мехмед (активисти на местната структура на ДПС) сипят обиди по нейн адрес, дърпат и скъсват дрехите й и я удрят.

Районната прокуратура в Исперих задържа за срок до 72 часа двамата извършители по образуваното бързо производство. Днес наблюдаващият делото прокурор внесе искане в Районния съд в Исперих за определяне на постоянни мерки „Задържане под стража” спрямо Тахир и Мехмед.

Работата по разследването продължава.

Това не е първи инцидент, за който се повдигат обвинения на активисти на ДПС. Както е известно, преди дни в Самоков биха репортерски екип на Нова ТВ. Трайчо Василев, по прякор Пиже, който преди време бе заснет при разследване на телевизията как организира частно енерго в ромската махала в града, заедно с други роми нападат журналистите. Репортерката била блъскана, операторът получил няколко удара с юмрук в лицето, а шофьорът е със спукана скула и охлузвания. Камерата и колата на Нова ТВ са счупени. Ден по-късно главният прокурор поиска имунитета на Трайчо Василев (всеки кандидат в избори има имунитет) и срещу побойника започна досъдебно производство. Оказа се, че Василев има зад гърба си седем присъди. От ДПС побързаха да свалят доверието си от него и порицаха местния лидер на ДПС и депутат Александър Методиев, известен също като Бат`Сали. Лидерът на ДПС Лютви Местан дори заплаши, че може да се стигне до разформироване на структурата на ДПС в Самоков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.