Повдигнаха обвинение на престъпника, изнасилил и убил Джанет Бенет

Окръжна прокуратура – Ямбол привлече Иван Николов като обвиняем за изнасилване и убийство на британската гражданка Джанет Бенет.

От прокуратурата обвиняват Николов в това, че на 30-31.07.2015 г. в село Маломир, област Ямбол се е съвкупил с Джанет Бенет, като я принудил към това със сила и деянието представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 във вр. с чл. 152, ал. 1, т.2 от НК. За да прикрие изнасилването, Николов умишлено е умъртвил британската гражданка, като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемият Иван Николов е многократно осъждан за престъпления от общ характер – общо 10 присъди за периода 2002-2012 г. Основно е осъждан за кражби, като има и осъждания за управление на МПС след употреба на алкохол и без да притежава свидетелство за правоуправление. Последното му наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ Николов е изтърпял през месец декември 2012г.

Днес предстои ОП-Ямбол да внесе в Окръжен съд – Ямбол искане за вземане най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Николов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.