Вече има обвинителен акт срещу Христо Бисеров, отива на съд

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Христо Бисеров – бивш заместник председател на 42 – то Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси, дългогодишен член на ръководството на ДПС.

Бисеров е предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери (чл.255 ал.3 вр. с ал.1 от НК), за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление (чл. 251 ал.1 вр. с чл. 26 от НК) и за затаяване на истина в писмена декларация по чл. 4 ал. 2 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата ( чл. 313 ал.1 от НК).

Припомняме, че на 3 ноември 2013 г. пресцентърът на ДПС съобщи, че лидерът на ДПС Лютви Местан и почетният председател Ахмед Доган са приели оставката на Христо Бисеров и са го освободили от длъжностите му заместник-председател и член на Централния съвет и на Централното оперативно бюро. Три дни по-късно Бисеров напусна Народното събрание, на което бе заместник-председател, изтъквайки лични мотиви.

На 7 ноември 2013 прокуратурата съобщи, че ДАНС е предоставила писмена справка за евентуално извършено престъпление против финансовата и данъчната система. Бисеров и доведеният му син Ивайло Главников са превеждали пари от две европейски страни и Сейшелските острови. Прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.