Потвърдиха за втора жертва в Мизия, чакат се нови порои в Северозапада

От Окръжната прокуратура във Враца са потвърдили за БНР, че има втора жертва на наводнението в Мизия. Остава в сила бедственото положение в града. Районната прокуратура в Оряхово се е самосезирала за наводнението в Мизия и след предварителна полицейска проверка днес е образувано досъдебно производство за причиняване на наводнение по непредпазливост. По-рано бе образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост – заради удаването на възрастен мъж, за който до днес се смяташе, че е единствената жертва на потопа.
През нощта нивото на река Скът е спаднало с 20 сантиметра, но много къщи остават наводнени, а улиците от които се е оттекла водата са покрити с тонове кал.
Калната вода носи боклуци, покъщнина, тела на удавени животни и остър мирис на блато и мърша. Работят организираните от БЧК четири пункта за раздаване на минерална вода, суха храна и одеяла.
За утре е обявен жълт код за валежи в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област – съобщават от Министерството на околната среда и водите. Очакваните количества валежи са между 10 и 40 литра на кв.м. за денонощие. Очакват се гръмотевични бури, валежи и повишения на водните нива.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.