Посмалете малко, професор Близнашки!

До вчера са събрани над 450 хил. подписа в подкрепа на референдума, т.е. близо сме до това да надхвърлим 500-те хил. гласа и затова следващите няколко дни са решаващи. Това каза в студиото на БНТ проф. Георги Близнашки, който е председател на инициативният комитет за провеждане на референдум по въпросите, зададени от президента Росен Плевнелиев.

От думите на проф. Близнашки излиза, че буквално за два дни – при това работни – подписката е набъбнала със 150 хил. подписа.

Ето и основанията за тази сметка. Във вторник Георги Близнашки гостуваше в Нова телевизия. И там професорът съобщи, че над 300 000 души са се подписали за референдума, иницииран от президента.

В случая простата аритметика показва завидната – за да не кажем „невъзможната” – скорост от 75 хил. подписа дневно. Не е наша работа да броим на колко места в страната и от колко доброволци се събират тези подписи, но сме виждали как става това и преди, при други подписки, също ползващи се с партийна подкрепа. В днешно време хората не се редят на опашка, за да сложат своя подпис, дори когато каузата е хуманна или в полза на демокрацията.

От друга страна стар трик е да се отчитат желаните, а не реалните резултати, за да се постигне „мобилизация”.  В политиката го има и това.

И все пак, от думите на проф. Близнашки излиза, че хората – същите тези българи, от които гласуват само половината, та президентът напира да превърне правото им в задължение – горят от ентусиазъм като на някогашна Деветосептемврийска манифестация да подкрепят тази и други спорни идеи .

“Ние прави почти невъзможното, защото в рамките на 2 седмици сме близо до поставената цел”, каза още Близнашки.

Ами, добре! Но направете и възможното – посмалете с хвалбите и върнете числата в реалните им граници!

Свързани публикации

4 коментара за “Посмалете малко, професор Близнашки!

 • 06.03.2014 в 12:25
  Permalink

  Близнашки… явно в момента говори единия близнак, другиден ще се яви другия близнак с друга цифра.

  Отговор
 • 01.03.2014 в 14:50
  Permalink

  da se publikuvat spisacite sabrani po gradove bez poslednite 4 cifri ot egn

  Отговор
 • 27.02.2014 в 12:49
  Permalink

  Ама много сте учтиви! Казва се посмали, манго.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.