Порожанов отпуска 4 млн. за Фонда за лечение на деца

“Още 4 млн. лв. са осигурени за дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина. Парите са осигурени от Министерството на финансите след разговор на здравния министър д-р Ненков с финансовия министър Порожанов”. Това съобщи по bTv директорът Павел Александров, който беше възстановен на поста, година след като беше освободен от предишния министър д-р Таня Андреева.

„Фондът имаше заложени около 6 млн. лв. – парите бяха малко и не бяха планирани добре. Тези пари са изхарчени, но Фондът може да разчита на още 4 млн. лв. до края на годината”, обясни Павел Александров.

Той определи смяната си преди година като „чисто политическа”. „Наследничката ми е бивш депутат от БСП, аз съм експерт без партийна обвързаност. До там водят изводите, след като за една година нищо не се направи във Фонда”, посочи Александров. Според него има съмнение за дублиране на разходите, заради което парите във фонда са свършили малко след средата на годината. Към момента е финансирано лечението на 700 деца, предстои разглеждането на случаите на още 30 деца.

Павел Александров съобщи, че предстои среща със зам.-министрите на здравеопазването, на която ще бъдат обсъдени възможностите за стабилизиране на Фонда.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.