Петро Порошенко положи клетва като президент на Украйна

Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко положи клетва пред Върховната Рада в Киев, предаде и показа в он-лайн излъчване УНИАН.

С ръка върху Переснопницкото евангелие, Порошенко обеща с делата си да защитава суверенитета и независимостта на Украйна, да работи за благото на своята родина и благосъстоянието на украинския народ, да отстоява правата и свободите на гражданите, да съблюдава Конституцията и законите на Украйна, да изпълнява своите задължения за интересите на всички свои съотечественици и да повишава авторитета на Украйна в света.

На инагурацията на петия президент на Украйна присъстваха много световни лидери, сред които американският вицепрезидент Джо Байдън и председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Русия е представена от посланика си в Украйна Михаил Зурабов. България е представена от вицепремиерът Даниела Бобева.

Милиардерът Петро Порошенко спечели още на първия тур извънредните президентски избори в Украйна на 25 май със смазваща преднина пред останалата втора Юлия Тимошенко.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.