Порой във Варна, потоп в село Турия

Проливният дъжд, който се изсипа във Варна в ранните сутрешни часове, е причинил наводнения в АГ болница, в поликлиниката в „Аспарухово“, в детски градини. Засегнати са и приземни етажи и изби на частни имоти. Жертви на водата са станали и заведения по Алея първа. Няма данни за пострадали хора, съобщава електронното издание Moreto.net. От НИМХ уточняват, че над морската столица за часове е паднало такова количество дъжд, колкото е месечната норма.
Огромни локви затрудняват движението по централни булеварди от ранните часове.

Близо двуметрова вълна заля снощи старозагорското село Турия. Водата е придошла от река Турийска и за минути залива цялото село. Улиците се превръщат в реки, а над 50 къщи са наводнени, показа в своя репортаж Нова телевизия.

Ситуацията в селото обаче вече е овладяна, съобщи областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която е на мястото на инцидента. Тя изброи част от щетите: отнесена пътна настилка, съборени огради и 60 наводнени къщи и сгради. Тази нощ две семейства, останали без подслон, са били настанени при роднини.

Щетите се оценяват на над половин милион лева.

Три спасителни екипа отводняват с моторни помпи дворове и сгради. Екипи на Областното пътно управление почистват улиците.

Снимка: Нова тв

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.