Порой и градушка нанесоха щети за милиони в Плевен и района

В петък вечерта пороен дъжд с ураганен вятър и едра градушка се изсипаха над Плевен. Вятърът със скорост от 122 км/ч нанесе поражения на много места в града. Има паднали дървета след бурята, а части от Водната каскада бяха затлачени от кални наноси. В централната пешеходна зона на Плевен водата буквално е влачила столове и маси от летните градини на заведенията в района, информира Дарик. Собственик на кафене сподели, че е открил части от инвентара си на разстояние от близо 300 метра.

Най-тежко е пострадало плевенското село Буковлък. Има десетки наводнени къщи, като седем са в много тежко състояние, отнесено е цялото асфалтово покритие на ул. „Орлица”.

Веднага след поройния дъжд в Плевен беше свикан Кризисния щаб към общината и са взети мерки за отстраняване на щетите. Потърсено е незабавно съдействие от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Към този момент експерти от Кризисния щаб изчисляват щетите нанесени на територията на града и общината от стихията. По първоначални оценки те може да надхвърлят 2 млн. лв.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.