Поредна нощ на сблъсъци в Киев

В центъра на украинската столица и тази нощ имаше сблъсъци между протестиращи и милицията, съобщи ИТАР-ТАСС. Пред входа на стадиона на „Динамо” след няколкочасова пауза активисти започнаха да замерят силите на реда с бомбички, факли, самоделни запалителни устройства. Милицията отвръщаше с шумови и димни гранати.

По време на безредиците един от активистите на радикално настроените митингуващи е паднал от колонадата на стадиона „Динамо”, бил е откаран в болница, където обаче е починал. Това съобщават украински медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Когато бойците от специалните отряди „Беркут” се качили на колонадата, там били останали двама протестиращи. Единият от тях паднал на земята и получил тежки травми, съобщава ИТАР-ТАСС.

По данни на опозицията за последното денонощие в Киев почти 1500 души са потърсили медицинска помощ от щаба на протестиращите и мобилните екипи за медицинска помощ, които дежурят край барикадите, съобщи АФП.

Повечето са с травми на лицето, ръцете и краката. Почти всички пострадали отказват да отидат в държавните болници, за да не попаднат в полезрението на специалните служби. По официални данни в безредиците от неделя вечерта досега са пострадали стотина демонстранти и 163 милиционери. Задържани са били 50 души, уточнява БТА.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.