Пореден топъл ден през февруари

В четвъртък преди обяд облачността над западната половина от страната ще е предимно значителна, а до края на деня и над източните райони ще се увеличи. Без валежи. В Източна България и северно от планините ще продължи да духа до умерен югозападен вятър. В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад – до умерен и с него максималните температури по поречието на Дунав ще се повишат. Минималните ще са между 3° и 8°, максимални – предимно между 16° и 21°. В София минималната ще е около 5°, максимална – около 17°.
Над Черноморието облачността ще е разкъсана – предимно висока, до края на деня с тенденция да се увеличи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 13° по северното до 19° – 20° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
Над планините облачността ще е разкъсана, предимно значителна над масивите от Западна България. Без валежи. Ще духа умерен западен, по най-високите части и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 14°, на 2000 метра – около 8°.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.