Поменик на част от армейските извращения във военен университет

Командир на отделение, курсант (студент) в Националния военен университет „Васил Левски” бе осъден на 3 години затвор с отлагане на изпълнението на присъдата за срок от 5 години за непристойни действия, грубо нарушаващи войсковия ред. С действията си Ивайло Терзийски е демонстрирал явно неуважение към войнската чест и достойнство на четирима военнослужещи – курсанти от университета, съобщават от прокуратурата.

А ето и списъкът на действията на потенциалния затворник, систематизирани от прокуратурата и представляващи кратък поменик на армейските извращения на военно-университетско ниво:

Отдал разпореждане на курсант да изнесе от стаята не само своите обувки, а и на останалите курсанти, обитаващи помещението, като разпоредил същото да стане по унижаващ за войнската чест и достойнство на курсанта начин – поставяйки ръката си вътре в обувките/кубинки/; Обидил и унижил войнската чест и достойнство на друг курсант, чрез засягане на състоянието на личната му хигиена, като му разпоредил да се изкъпе след изнасянето на обувките кубинки.Унижил войнската чест и достойнство на двама курсанти с обиди към тях, касаещи сексуалната им ориентация, чрез използване на израза: „Не влизайте да се къпете заедно, че не ви знам наклонностите, да не ви хареса”. Унижил войнската чест и достойнство на курсант, като след излизането му от банята, без да е налице необходимост, пред колегите му отдал командата „Наляво”, въпреки, че същият бил по хавлия. Унижил войнската чест и достойнство на курсант Добрев с отдаденото по отношение на него на два пъти унизяващо разпореждане да помирише под мишницата друг курсант. Унижил войнската чест и достойнство на курсант, чрез допирането на запалена запалка до левия му крак, с което направил опит да му запали космите на краката. Унижил войнската чест и достойнство на курсант чрез заплашителни думи, като го попитал дали му е чупен носът. Унижил войнската чест и достойнство на курсант Борисов, чрез отправени обиди, свързани с неговата сексуалната ориентация, задавайки му въпроса: ”Любов с мъж правил ли си!”, и на отрицателния му отговор заплашително го попитал: „А искаш ли?”.

Според военна прокуратура и съдът с тези свои действия подсъдимият е упражнил превратно властта, която е имал, като командир на отделение.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.