Полски министър “гърми” с подслушани телефонни разговори

Министърът на външните работи на Полша Радослав Шикорски се оказа в центъра на скандал с подслушани телефонни разговори, съдържащи недипломатични, меко казано, изказвания по адрес на премиера на Великобритания Дейвид Камерън. В пореден запис на разговор на маса на министър Шикорски, той определя политиката на Дейвид Камерън в Европа като безразсъдна или некомпетентна. Публикацията е отново в полското списание “Впрост”, което твърди, че записът е направен в ресторант във Варшава, предаде БНР.

По-рано “Впрост” публикува запис на Шикорски, в който той заявява, че Полша не печели нищо от съюза си със САЩ и той е по-скоро вреден, защото страната му остава с изкуствено усещане за сигурност. Списанието оповести и запис, в който бивш министър от управляващата партия признава, че са платили дългове на опозиционен кандидат-президент, за да се откаже от участие в изборите през 2005-а година.

Радослав Шикорски беше издигнат от Варашава за кандидат за върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността на мястото на Катрин Аштън.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Кое е скандалното? Политиката на Камеран е безразсъдна. А е и вярно, че Полша има изкуствено усещане за сигурност и съюзът й със САЩ е вреден. Същото усещане поляците са имели и през 1939 г. когато са били в съюз с Англия и САЩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.