Полицията залови подпалвача на къщата в Созопол

50-годишният Павел Господинов е задържаният за умишления палеж на къщата-паметник на културата в Стария град на Созопол, при който загинаха трима души. Това съобщи на пресконференция в Областната дирекция на МВР-Бургас главен разследващ полицай Златко Пеев, предаде радио „Фокус” – Бургас.

Господинов е направил пълни самопризнания. По неговите обяснения мотивите му са били изцяло лични – става въпрос за конфликт – наемател – наемодател. През 2009 г. единственият оцелял при пожара – Георги и загиналата Диана са живеели под наем при Господинов и след напускането на квартирата продължили да му дължат пари.

На Павел Господинов е повдигнато обвинение по член 330, ал. 3 от Наказателния кодекс за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на три лица.

Павел Господинов твърди, че не знаел за присъствието на трима души в къщата, която е запалил, обясни полицай Златко Пеев. По думите му,  ако имаше доказателства, че е знаел за хората в къщата, обвинението щеше да е по друг член. Пеев допълни, че това е първоначално обвинение и то сигурно ще претърпи някакви корекции след анализирането на всички събрани  доказателства.

Лицето направи абсолютно пълни самопризнания, като те са подкрепени с всички останали доказателства, които са събрани по делото, каза още полицай Златко Пеев. Той допълни, че полицията няма основание да говори за връзка между този палеж и останалите пожари, случили се напоследък в Стария град.

Ако Павел Господинов бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения, той може да бъде осъден на 5 до 15 години лишаване от свобода.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.