Полицията в Бургаско е задължала десетки нелегални имигранти

Врачанското село Галиче е под полицейска блокада

Само за едно денонощие полицията е задържала 58 нелегални имигранти в Бургас и край Созопол.

Около 1.45 часа в неделя полицаи от Първо РПУ задържали микробус “Рено Еспейс”, шофиран от 35-годишен криминално проявен от София, който малко по-рано свалил 16 мъже от автомобила. Мъжете са открити в изоставена постройка. Нито един от тях не е имал документи за самоличност. Те самите се самоопределят като афганистанци. Срещу водача е образувано бързо полицейско производство за каналджийство, а чужденците са отведени в сектор “Миграция” в Бургас.

Също вчера – в 23.10 часа, в района на село Росен, община Созопол, са задържани водачите на шест автомобила. Шофьорите са криминално проявени и са на възраст от 26 до 44 години. Те са управлявали автомобили със софийска, хасковска и кюстендилска регистрация. Шестимата с колите са превозвали 32 чужденци, които се самоопределят като афганистанци, преминали незаконно границата на България. Шофьорите са задържани за 24 часа, а чужденците са отведени в сектора “Миграция”.

От пресцентъра на полицията съобщават и за трети случай на задържани мигранти. В 10.50 ч. вчера в Бургас полицаи са спрели лек автомобил с шуменска регистрация. В колата са пътували 10 души без документи за самоличност, които твърдят, че са от Ирак: двама мъже /на възраст 32 и 38 години/, двете им жени /на 33 и 37 г./, и пет деца от 4 до 14 години, както и едно бебе, родено тази година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.