Полиция и прокурори проверяват офиси на КТБ в София

Екипи на полицията и прокуратурата проверяват офиси на Корпоративна търговска банка (КТБ). Действията са започнали преди няколко часа в сграда на бул. “Цар Борис Трети”, съобщи БТА като се позова на полицейски източници. БНР също информира за засилено полицейско присъствие в сграда на ТВ7, в която има и офиси на КТБ.
Над 50 прокурори, следователи и полицаи участват в обиските в бизнес сградата на “Цар Борис III” 159, предаде БГНЕС. В официално съобщение на прокуратурата се казва, че се извършват процесуално следствени действия, без да дава повече подробности.
В съобщение на ТВ7 се уточнява, че TV7 и NEWS7 не са обект на проверката и работата в тях продължава в обичайния си режим.
В четвърътък главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на “Протестна мрежа” за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски. Също вчера някои медии писаха, че вече са разпитани 25 човека от ръководството на КТБ. Цветан Василев в момента е в чужбина.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.