Полицаят, прегазил бебе с количка, наистина е бил пиян

Граничният полицай Костадин Стоянов, който на 11-и септември прегази на тротоара 11-месечно бебе в созополското село Крушевец, е карал в пияно състояние. Това показват данните от назначената допълнителна експертиза, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Бургас Красимира Кателиева, предаде БНР.
Прокуратурата поиска допълнителна експертиза, след като първите резултати за наличие на алкохол в кръвта на Стоянов се разминаваха, а свидетели на инцидента, вкл. кметът на селото заявиха, че той е бил пиян в момента на катастрофата, след което негови колеги-полицаи са му давали да пие мляко, за да се намали концентрацията на алкохол. Освен това стана известно, че Стоянов е шофирал, след като цяла нощ е бил на празненство за рожден ден на колега, където е пил.
Допълнителната експертиза е показала наличието на 0,58 промила в кръвта, което е основание за квалифициране на престъплението като извършено в пияно състояние.
По делото е назначена и тройна автотехническа експертиза, след което ще бъде прецизирано обвинението срещу граничния полицай.
В момента Стоянов е с мярка за неотклонение “домашен арест” и няма основание тя да бъде променена, допълни прокурор Красимира Кателиева.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.