Полицай от РПУ-Банско е застрелял човек при битов скандал

Един мъж е бил убит рано тази сутрин при стрелба в Добринище, Благоевградско. Пред дома му около 2 часа посред нощ е намерен в локва кръв 34-годишният Спас Пенгьов, съобщава електронното издание на в. „Струма”. Той е бил прострелян от Славчо Каферинов, служител в охранителна полиция, твърди изданието. Според първоначалната информация между него и Спас Пeнгьов възникнал скандал след значителна употреба на алкохол. Двамата излезли от заведение в близост до дома на Пенгьов и продължили кавгата, полицаят извадил служебното си оръжие и стрелял почти от упор в опонента си, като го убил го на място. Стрелецът е арестуван, но е неадекватен и затова още не е разпитан.

"Става въпрос за битов скандал, служителят не е бил на работа, задържан е незабавно, работи се с разпит на свидетели”, съобщиха от ОД на МВР в Благоевград. Нейният директор комисар Георги Костов уточни, че стрелецът е на 30 години и работи като

младши автоконтрольор в РПУ-Банско.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от прокурор от Окръжна прокуратура Благоевград и от следовател от Следствено отделение Благоевград.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.