Полицаите, обискирали Борислава Латинова, отиват на полиграф

Полицаите, които са участвали в обиска на 20-годишната Борислава Латинова, ще бъдат изпратени на детектор на лъжата в рамките на разследването по случая. Това обясниха от ръководството на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Както вече е известно от множество публикации по темата, според момичето, по време на обиска то е било съблечено голо до кръста направо на улицата, а обискиращата жена-полицай ровила дори в слабините на девойката без ръкавици, защото някои криели там наркотици.

На днешния брифинг в СДВР не бе съобщено дали полицаите са издирвали някого конкретно в автомобила, в който се е возело момичето, като отказаха да уточнят дали някои от возещите се е имал някакви криминални регистрации. Уточнено бе единствено, че масираните полицейски действия в тази вечер, както и конкретната проверка на автомобила, в който е пътувала Борислава, са били предизвикани от тежко криминално престъпление, извършено същата вечер – разстрела на компютърен специалист в близост до ВМА.

Право защитници и адвокати коментираха в последните дни, че начинът по който е извършен обиска на Борислава Латинова представлява не просто превишаване на правилата или нарушаване на инструкции, а престъпление. Семейството на момичето най-вероятно ще съди полицейската служителка, извършила този обиск.

По случай започна и проверка на прокуратурата, която се самосезира от публикациите по случая.

Случилото се с Борислава Латинова идва броени дни след като племенник на президента Плевнелиев се оплака от полицейско насилие и побой в Благоевград. Днес в столичното VІІІ РПУ пък почина задържан шофьор на такси.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.