Полицаи окупираха ФКМЖ, деканът Теодора Петрова ги изгони

Полицията освободи района около факултета по журналистика и масови комуникациия по настояване на декана на факултета Теодора Петрова, съобщи ПИК. Деканът на Факултета по журналистика и масови комуникацииЖМК Теодора Петрова излезе от факултета, обърна се към полицаите, и ги попита – защо са на територията на ФЖМК. Те отговориха, че това е зона, в която имат право да охраняват, при извънредна ситуация. Петрова обясни, че в момента няма извънредна ситуация, никой не е обявявал такава, и те нямат право да са там. Тя обясни, че ръководството на факултета ще изпрати писмо до ректора на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев, за да се вземат мерки срещу полицията, която вече втори ден е в района на ФЖМК.

Около 50 студенти освиркваха полицаите и спореха с тях, по време на случката, уточнява ПИК.

По-рано днес електронното издание на в. „Труд” съобщи, че полицаи са окупирали ФЖМК. В информацията се казваше, че полицейски кордони са преградили ФЖМК и не допускат студенти и преподаватели в учебното заведение. Полицаите са били без идентификационни значки, но пък са изисквали от студентите да се легитимират. На въпросите по каква причина спират влизащите във факултета, униформените препращали към пресцентъра на МВР.

От студентите се изискват студентски книжки, а от преподавателите – пропуски, каквито те нямат. Въпреки, че в момента текат лекции във факултета, полицаите не допускат много от студентите.

Факултетът е бил блокиран и преграден от двете страни – откъм булевард "Левски", където са разположени три редици полицаи и откъм ул. "Московска", където са разположени около 40 униформени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.