Дайнов: В България се развива битов фашизъм

От много години казвам, че в България се развива битов фашизъм, който е на основата на ксенофобията. С тези думи политологът проф. Евгений Дайнов коментира пред Нова телевизия случилото се преди дни в село Резово. Там жители протестираха пред портите на триетажната къща, която бе наета от три сирийски семейства – общо 17 души, включително и деца. В крайна сметка бежанците напуснаха селото заради заплахи от физическо насилие.

“Тази случка не ме изненада, но ме разгневи. Село Розово е опозорено. Тези хора не само опозориха себе си, но и българската нация. Като част от тази нация, те лепнаха позор и върху мен”, каза още Евгений Дайнов. Според политолога, България може да стигне до положението, в което се намира Русия, ако не бъде спрян този фашизъм.

“Тъжно ми е за тези хора, защото те очевидно живеят в един враждебен свят. Въпросът е дали този свят им е внушен или те наистина го усещат като такъв. Днешният свят е отворен, не е логично да се държат така”, коментира от своя страна преподавателят от НБУ проф. Михаил Неделчев. Според него депутатката от “Атака” Магдалена Ташева трябва да бъде съдена за насаждане на расова омраза заради “чудовищните неща, които говори по телевизията”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.