Политолог сравни ситуацията с времето на “Мултигруп”

От времето на Мултигруп не сме били в ситуация политическата система на страната до известна степен да зависи от съдбата на една или няколко корпорации. Това коментира по БНТ политологът Даниел Смилов. Той изтъкна, че всичко това изисква постигане на консенсус и ясна програма, буквално точка по точка, какво се случва от тук нататък. Смилов изрази надежда, че на днешния КСНС ще се постигне консенсус поне по отношение на датата за бъдещите предсрочни парламентарни избори.

Политологът Борис Попиванов изрази мнение, че президентът може би малко е избързал със свикването на КСНС, но обясни насрочването на извънредното заседание с това, че преди седмица сигналите в политическото пространство са били по-различни.

“Тогава ДПС поставяше де факто ултиматуми. Тогава БСП призоваваше за незабавни избири и правителството едва ли не да подаде оставка”, припомни Попиванов. По думите му, воден от тези сигнали и обстоятелства президентът Росен Плевнелиев е решил да свика КСНС, за да може след дискусия в такъв формат проблемите и въпросите да бъдат вече ясно поставени и евентуално решени.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.