Политолог: Изборите станаха част от политическата криза

“Тестът, който предстои пред политиците е тежък и сериозен. Ние сме в една непрекъсната политическа криза и трябва да прочетем резултатите от изборите като етап от развитието на тази криза. Изборите не дадоха изход, те дадоха различни възможности”. Това коментира по БНР Андрей Бунджулов. Според него от особена важност е въпросът дали в ГЕРБ са извлекли необходимите поуки от своето предишно управление, както и какво разбират под правителство на малцинството – дали същото като кабинетът от 2009 – 2013 година.

“Трябва да тръгнат с поуките, но аз такова нещо не виждам и понеже не виждам, ето ви първия аргумент за песимизъм. Те трябва да тръгнат към един нов модел на управление, защото моделът от 2009 – 2013 година не беше добър модел”, казва Бунджулов. Политологът смята, че в момента ГЕРБ тестват терена и затова тръгват с една максималистична оферта, която би трябвало да коригират, както и да се съобразят с предизвикателствата пред обществото. Освен това Бунджулов е на мнение, че всички партии трябва да бъдат на висота, още повече, че в ситуацията, в която се намираме, и по-малките формации биха могли да допринесат за разчупването на тази атмосфера.

Имаме остър дефицит на време. Вероятността за избори преди Коледа е толкова реална, колкото ГЕРБ я направят реална, смята Андрей Бунджулов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.