Политолог: Борисов се обръща към партиите да не си играят с огъня

“Обръщението на Бойко Борисов към “тези, които си играят с огъня” според мен е обръщение към политическите формации. Тези няколко конфликта, които гледаме през последния месец, имат социален фундамент, но имат и политически заинтересовани участници. Според мен обръщението е към вторите, защото по отношение на първопричината, на основата, нещата са много по-дълбоки и с обръщение нещата няма да се случат”.

Това каза за предаването “12+3” по “Хоризонт” по Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той смята, че конфликти, подобни на този в Гърмен и “Орландовци”, се случват ежедневно, но в момента сме свидетели на вълна, в която и двете страни имитират поведение.

Според Безлов в ромските махали вече е израснало цяло поколение, което е изключително несоциализирано, а от няколко години – открито враждебно и това е свързано с т.нар. “затворническа силова култура” – момчетата, които са влезли в затворите и излезли от тях, имитират затворническо поведение на силови упражнения, на побои и останалото, което са научили зад решетките.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.