Поли Карастоянова оглави Комисията по култура и медии

Полина Карастоянова от ПГ на Патриотичния фронт е новият председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание. Мястото стана вакантно след като избраният на този пост Слави Бинев подаде оставка под натиска на културни институции и медии, които възнегодуваха срещу този избор. Полина Карастоянова бе предложена отново от групата на Патриотичния фронт и избрана с 91 гласа „За”, 19 – „против” и 12 „въздържали се”. След гласуването новият председател на Комисията по култура и медии благодари лично на съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които са застанали зад нейната кандидатура, както и на народните представители, които са подкрепили избора й.

„Възнамерявам в следващите няколко дни да проведа срещи с министъра на културата Вежди Рашидов, директорите на БНТ и БНР. Ще се срещна и разговарям с председателя на СЕМ Георги Лозанов, директора на БТА, Христо Мутафчиев, всички председатели на творческите съюзи”, обяви ва брифинг в кулоарите на парламента Полина Карастоянова. Тя изрази надежда всички членове на комисията по култура и медии заедно да търсят възможности за реализация на предложенията, които ще дойдат от творческите гилдии и културните институции.

Вярвам, че ще успеем убедително политическо мнозинство, което да гарантира плавно нарастване на бюджета за култура в този мандат. Надявам се с хоризонт до 2018 година да достигнем 1% от БВП на страната, демонстрира оптимизъм Полина Карастоянова.

Карастоянова е завършила икономика в УНСС и втора магистърска степен по масови комуникации в Нов български университет. Работила е като стюардеса. През 2006 г. е сред учредителите на Националния борд по туризъм и е избрана за изпълнителен директор на организацията. По-късно тя бе сред членовете на основата от Слави Бинев формация ГОРД.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.