Поетеса наръга читател с нож, не искал да слуша нейните творби

Поетеса от Русе беше осъдена да плати 9000 лева, защото наръгала с нож свой читател, който не искал да слуша стиховете й.
Магистратите от районния съд в дунавския град освободиха Марияна С. от наказателна отговорност и й наложиха административно наказание в размер на 4000 лева в полза на държавата. Останалите 5000 лева тя трябва да плати на пострадалия Даниел З. за нанесените му физически и психически страдания, съобщава „Телеграф“.

Литературното четене, приключило с кървав екшън, се състояло на 25 ноември миналата година. През деня Марияна се обадила на Даниел и му съобщила, че са канени на гости у своя познат Михаил Филипов. Вечерта компанията се събрала и първоначално срещата минавала в разговори на различни теми.

Приятелската обстановка повдигнала настроението на Марияна и тя започнала да чете с патос свои стихове. Това обаче продължило дълго време и приятелят й се опитал на няколко пъти да я прекъсне. Дамата приела това като знак на неуважение към творчеството й и грабнала кухненския нож.

Даниел се уплашили хукнал да бяга. Домакинът се опитал да спре разбеснялата се поетеса, но напразно. Марияна нарязала ръцете му с ножа, а след това хукнала да догони приятеля си. Настигнала го на стълбищната площадка и безмилостно го наръгала в гърдите.
В резултат на травмата мъжът постъпил в болница, след което дълго се възстановявал.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.