Поетът Димитър Дженев представя „Небесни посланици“ в клуб „Перото”

На 20 февруари, от 18 ч. в клуб „Перото” при НДК поетът Димитър Дженев представя третата си поетична книга „Небесни посланици”. Красиво слово с нежен ритъм и точни попадения в емоционалната човешка бездна – това определение за стихосбирката е достатъчна причина да се докоснем до нея, за да излезем от делничния свят.

Авторът е журналист, ценител и рицар на високото слово, известен с публикациите си в редица вестници и списания. Бил е редактор във в. „Диалог” и заместник-главен редактор на в. „Пари”. Той е създател и главен редактор на сайта „Експортьор”, който връчва годишните награди за принос в малкия и средния бизнес, съвместно с Министерството на икономиката и Министерството на туризма.

Творби на от първите две книги на Димитър Дженев „Попитай вятъра“ (1993) и „Зимен параклис“ (1997) са публикувани в различни вестници и списания, излъчвани са по радиото и телевизията. Авторът, съвместно със съвременни поети журналисти, сред които Татяна Явашева, Евелина Гечева, Михаил Григоров, Спасиана Кирилова, Асен Сираков и др., участва в Клуба на поетите журналисти, които провеждат своите редовни творчески сбирки в Литературен кабинет „Владимир Башев” при Националния литературен музей.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.