Подпалиха офис на “България без цензура”

Тази нощ е бил подпален офис на „България без цензура“ в столичния квартал „Надежда” на бул. „Ломско шосе, съобщиха от СДВР.  Витрината на помещението е разбита с паве, след което вътре е хвърлен коктейл „Молотов” със запалителна течност.

На мястото са се отзовали полиция и пожарна. Към момента се оценяват щетите от пожара и се провежда разследване за това кой е извършителя.   Председателят на софийския щаб на партията Васил Василев коментира: „Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка.

ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция. От няколко дни общината ни изнудва да премахнем шатрата, на която водим предизборната си кампания, защото само за последните дни в нея събрахме над 300 заявления за членство в ПП „България без ценузра”.  Явно нервите на опонентите ни вече не издържат. Припомням, че преди няколко месеца беше опожарен и офисът ни в Стара Загора. И там, и в София в момента управлява ГЕРБ. Изводът е, че  някои партии могат да водят предизборните си кампании единствено с насилствени методи”.

Василев добави, че подобни наказателни акции подменят дневния ред на дебата за европейската политика на България. Той призова органите на реда да си свършат работата и в най-кратки срокове и да установят поръчителите и извършителите на палежа.

Снимка: barecov.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.