Подарете си пътуване до Индонезия на чаша чай във фабриката

Ако още не сте научили – има и такава чайна в София – “Чай във фабриката”. Наистина е на територията на стара фабрика, разположена в центъра на столицата – на ул. Георги Бенковски 11.
В тази традиционна чайна на нетрадиционно място, до края на април можете да се потопите още повече в атмосферата на екзотика. Защото тук е експонирана изложбата “Индонезия – букет от пъстрота“ на фотографа Николай Неков.
Изложбата включва избрани моменти от пътуването и престоя на автора в Индонезия. Започнало спонтанно, то се превръща в незабравимо изживяване за младия фотограф.
“Най-невероятното, което срещах не бяха спиращите дъха пейзажи, екзотичните животни или разнообразието от вкусове и аромати, а добротата на хората по тези земи – безгранично гостоприемни и доста различни от хората в Европа.” – сподели авторът с гостите на откриването, сред които бе и посланикът на Индонезия Бунян Саптомо.
Авторът прекарва почти два месеца в Индонезия, като успява да съчетае работата по социален проект с пътуване и запечатване на невероятни кадри от цялата страна. Той улавя места и моменти с неподправен чар и чрез фотографиите си разкрива разнообразните лица на тази далечна от България страна.
Републиканските шампиони по спортни танци Милкана и Любомир Ангелови изпълниха традиционните индонезийски танци паюнг и джаранана, с които допълниха екзотичната атмосфера на откриването.
Приятна изненада за автора бе новината за първите закупени фотографии от изложбата. Всеки желаещ да има в дома или офиса си екзотично кътче от Индонезия може да посети сайта на Николай Неков http://nekov.com/ и да направи поръчка. По този начин ще насърчи младежкото творчество в България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.