Подаде оставка първата жена – шеф на “Сикрет сървис”

Първата жена – директор на „Сикрет сървис” Джулия Пиърсън подаде оставка след многобройните скандали, свързани с пропуски в сигурността на Белия дом, съобщи министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън. Оставката е била приета.

Самата Джулия Пиърсън призна, е има недопустими пропуски в нейната служба, която е натоварена с отговорната задача да охранява президента на САЩ и неговото семейство. Последният огласен гаф бе на 19 септември, когато мъж прескочи оградата на Белия дом и успя да проникне в сградата без никой от „Сикрет сървис” да го спре навреме. Мъжът бе арестуван в “Източната стая” от агенти на “Сикрет сървиз”, които дори не са били на смяна в момента.

През последните няколко години агенти на “Сикрет Сървиз” се забъркаха в серия шумни скандали с алкохол и проститутки в различни части на планетата.

Джулия Пиърсън има 30-годишен стаж в „Сикрет сървис”. Президентът на САЩ се е обадил на Пиърсън, за да изрази признателността си към нея за дългогодишната ѝ работа в службата, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Обама е стигнал до заключението, че „Сикрет сървис” има нужда от ново ръководство след серията пропуски в последно време. За изпълняващ длъжността директор на „Сикрет сървис” е назначен Джоузеф Кланси, също ветеран от службата.

Джулия Пиърсън оглави Сикрет сървис през март 2013 година. Във федералната агенция работят 3200 души, но само 10% от тях са жени. Откакто службата е създадена през 1865 година, всичките й 22-ма директори са били мъже.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.