Почти илюзорно захлаждане – повярвайте му!

Обещаваното и чакано от мнозина захлаждане ще започне още през нощта срещу петък. След полунощ от североизток ще започне да прониква по-хладен въздух и утре дневните температури слабо ще се понижат. Единствено вятърът може да подсили илюзията за по-осезаемо захлаждане. Но и той ще е слаб до умерен, идващ от североизток-изток. По-значителна облачност ще има след обяд над Западна и Централна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но ветровито. Североизточния вятър по носовете на крайбрежието на моменти ще достига и 10-15 м/сек, а температурите през деня ще са до 28°-30°. Вълнението ще е умерено 3-4 бала. Морската вода ще остане все така топличка като чаша бира, забравена на припек – около 24°-26°.

До обяд над планините ще е слънчево, по-късно през деня с купеста облачност, като на места главно в западната част от страната ще превали и прегърми. По високите части ще бъде доста ветровито, с умерен и силен вятър от североизток-изток и температури около 14°.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.