Почна регистрацията за изборите, от ГЕРБ пак бяха първи

Точно в 9 часа в сградата на Централната избирателна комисия започна приемът на документи за регистрация на партиите и коалициите, желаещи да участват на местните избори, насрочени за 25 октомври. Изискването е формациите да предоставят пред комисията най-малко 2500 подписа на свои симпатизанти. Крайният срок за подаване на документи в ЦИК изтича в 18 часа на 9 септември.

И този път от ГЕРБ успяха да подадат първи документите си, въпреки че това няма нищо общо с номера в изборните бюлетини, който се определя с жребий. Документите и необходимите подписи за регистрация бяха внесени в ЦИК от председателя на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и от заместник-председателя на щаба и административен секретар на партията Цветомир Паунов.

“ГЕРБ се подготвя за 10-тата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати”, заяви Цветанов пред репортерите на излизане от сградата на ЦИК. – “Традиционно за последните 2 избора за парламент имаме над 1 милион гласоподаватели. Надявам се, че в тези местни избори с нашите кандидати отново ще имаме над 1 милиона гласоподаватели”, подчерта заместникът на Борисов в партията. Според Цветанов тази подкрепа сама по себе си е една висока оценка за това, което се случва в общините, където управлява ГЕРБ.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ специално благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова, която ще се кандидатира за трети пореден мандат.

„Искам да благодаря на Йорданка Фандъкова, на нейния екип и на всички тези общински съветници, независимо кой от коя политическа формация е, които са подкрепяли тези политики, защото София днес е може би една от най-красивите столици в Европа“, каза Цветанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.