Почиваме 5 дни по Нова година, отработваме два

Служебното правителство направи традиционните размествания на почивни и работни дни за цяла година напред. Така стана ясно, че Коледа и Нова година ще има едни два работни дни, а около 1 януари се оформят пет неработни дни, дваа от които обаче ще бъдат отработвани през новата 2015 година.

Решение със стара дата – от преди година – е да не се работи на 31 декември. Днес министрите решиха, че няма да се ходи на работа и в петък, 2 януари. А после идват събота и неделя и така се заформят 5 неработни дни от 31 декември до 4 януари вкл.

Както 31-ви декември, така и 2 януари, ще бъдат отработвани – единият в събота на 13-и декември, а другият – в края на януари следващата година, също в събота.

През новата 2015 година ще има по четири почивни дни три официални празника – 3 март, 22 септември – Денят на Независимостта и следващата Нова 2016 година. Неработни дни ще бъдат 2 март (понеделник), 21 септември (понеделник) и 31 декември (четвъртък). Те ще се отработват в съботите на 21 март, 12 септември и 12 декември, реши служебното правителство.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.