Почина филологът Маргарита Грозданова

На 62 годишна възраст в реанимацията на МБАЛ-Пазарджик почина Маргарита Грозданова – дългогодишен директор на Младежкия дом в Пазарджик, директор на Дирекция “Култура” към Община Пазарджик, дългогодишен преподавател по френски език. Тя беше най-тежко пострадалата при катастрофата на влак и камион на 7 май при гара Септември.
На Фейсбук страницата й мнозина приятели са споделили скръбната вест заедно с думи за последно сбогом. За едни от тях тя е била ментор, учител, преподавател и за всички – приятел.
Маргарита Грозданова бе приета в болничното заведение в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма. Тя и нейната сестра са били в първия вагон на композицията, където пътуващите са пострадали най-много бли сблъсъка с ТИР-а, препречил жп-прелеза в близост до вагонно-ремонтния завод в Септември.
В болницата в Пазарджик остават шофьорът на камиона, който причини катастрофата, както и 37-годишният мъж от Пловдив, който бе в по-тежко състояние. И двамата са стабилизирани, опасност за живота им няма.

Снимка: Памедия

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.