Почина журналистът Горан Готев

На 79-годишна възраст тази сутрин почина известният журналист Горан Готев. Той е баща на друг известен журналист-международник – Георги Готев.

Горан Готев е автор на пет книги. Той бе смятан за един от големите познавачи на балканските проблеми. Готев е работил във вестниците „Дума“ и „Земя“.

Горан Готев се е срещал и разговарял със съветските лидери Леонид Брежнев, Алексей Косигин, Михаил Горбачов и Борис Елцин, с румънския президент Николае Чаушеску, с президентите на СФРЮ маршал Тито и Слободан Милошевич, с президента на югославската република Сърбия Иван Стамболич, със словенския президент Милан Кучан, с патриарха на дисидентските движения в Източна Европа Милован Джилас, с американските президенти Ричард Никсън и Роналд Рейгън, с американския сенатор Едуард Кенеди, с китайския лидер Дън Сяопин, със севернокорейския президент Ким Ир Сен, с президентите на Обединаната арабска република Гамал Абдел Насър и Ануар Садат. Също така е говорил с първия президент на новосъздадената република Йемен генерал Абдула ас Салал, с никарагуанския президент Даниел Ортега, с Ернесто че Гевара, с мароканския лидер Махди бен Барка, с туниския президент Хабиб Бургиба, с мароканския крал Хасан II, с президентите на Алжир Бен Бела и Хуари Бумедиен, с лидерите на националноосвободителните движения в Ангола и Мозамбик Жозе Едуардо Душ Сантуш и д-р Едуардо Мондлане.

Поклон пред светлата му памет!

Снимка: www.sbj-bg.eu

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.