Почина журналистът Александър Ангелов

На 1 февруари почина журналистът Александър Ангелов. Публицист, поетът и естет, дългогодишен председател на Съюза на българските журналисти след прехода, Александър Ангелов като високо ерудирана личност и творец, остави ярко присъствие в обществения и културен живот на страната ни. Като председател на СБЖ и ръководител на агенция София прес той допринесе за опазването и развитието на културните ни ценности и традиции.
Александър Ангелов e роден през 1945 г. в София. Завършил е полска филология. Работил е като журналист, критик. Автор е на няколко стихосбирки, член е на Съюза на българските писатели. Доц. Ангелов бе преподавател по „Теория на масовите комуникации”, „Култура на масовите комуникации” и „Журналистическа етика” в Нов български университет. Преди 1989 г. е бил директор на Агенцията за авторско право.
Ще го помним като човек с прекрасно чувство за хумор и остро перо, като университетски преподавател, който със студентите си направи най-задълбоченото проучване на професионалните и етични стандарти в медиите.
Поклон пред паметта му.
Поклонението ще се състои в понеделник, 4 февруари, от 12:00 часа в Ритуалната зала на Централните Софийски гробища.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.