Почина самозапалилата се Лидия Петрова

Фотографката Лидия Петрова, която преди седмица се самозапали пред сградата на президентството в столицата, е починала в нощта на неделя срещу понеделник в Клиниката по изгаряния на болница “Пирогов”. Въпреки усилията на екипа на медиците, 38-годишната жена не можа да оцелее, тъй като бе приета с над 90% изгаряния. Още тогава стана ясно, че травмите й са изключително тежки и несъвместими с живота. Лидия претърпя операции и през цялото време бе на командно дишане.

Лидия Петрова се самозапали точно преди седмица при фонтана пред президентството, докато вътре течаха поредните консултации на държавния глава с парламентарно представените сили за съставяне на правителство. Младата жена бе сравнително бързо изгасена от охраната и минувачи, но пострада много тежко, тъй като преди това се бе заляла с бензин.

След нейното самозапалване тръгнаха “дежурните” коментари, че е имала психически проблеми, била е под влияние на секта и т.н., появиха се и ужасяващи кадри от самозапалването, заснети от екипите, чакащи да приключат консултациите в президентството. В крайна сметка се оказа, че безработната фотографка и майка на малко дете е посегнала на живота си подтикната от невъзможността да намери работа и да издържа семейството си.

Поклон пред паметта й!

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.