Почина най-тежкият българин

Най-тежкият българин – 270-килограмовият Иван Генов от Стражица, издъхна в дома си часове преди да бъде приет за лечение в софийска болница.

48-годишният мъж имал тежко възпаление на разширени вени и огромни язви по краката, но никоя болница не искала да го приеме, защото нямали легло, което да го издържи, пише в. “24 часа“.

“Сутринта най-после трябваше да отидем в София с автомобил на Гражданска защита. Станахме в 4 ч, за да се приготвим. Изведнъж в 5 ч нещо му стана. Лекарката каза, че е получил белодробна емболия. Откъснал се е съсирек от раните. До кого ли не писах, но не го взеха да го лекуват, когато трябваше. Тази държава си затвори очите и ушите”, казва съпругата му Димитринка.

Жената е изпратила жалба до здравното министерство за отказ да лекуват Иван.

Тя е била препратена по компетентност в здравната инспекция в Търново.

“Изпратиха двама лекари от Търново и Горна Оряховица и те заключиха, че състоянието му не изисквало спешно лечение, а кракът му почерня. Страшни мъки и болки”, обяснява Димитринка.

За погребението на Иван е поръчан специален ковчег, а общината съдейства за изработката му. Служители на пожарната ще окажат съдействие за изнасянето на мъртвеца. Той ще бъде опят в жилището му и положен в градските гробища в Стражица.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.