Почина легендарният музикант Джо Кокър

Легендарният британски рок-певец и музикант Джо Кокър е починал вчера в дома си след дълга битка с рак на белия дроб. Той бе любим изпълнител на милиони хора от цял свят в продължение на десетилетия, а албумите му са издадени в многомилионни тиражи.

Джо Кокър пя на българска сцена за последно на 28 май 2011 година в зала „Фестивална”, където представи албума си „Хард нокс”, както и редица от златните си хитове.

Кокър е пял в България общо три пъти. Едното му посещение е било за частно парти – сватбата на Николай Банев през 2006 година, а другото за концерта в НДК през 1994 година.

Джон Робърт Кокър е роден на 20 май 1944 година в Шефилд, Англия. Започва музикалната си кариера на 15 години като член на групите The Avengers, където пее под името Ванс Арнолд, Big Blues (1963) и The Grease Band (1966). Първият му голям хит, който влиза в британския топ, е „С малко помощ от моите приятели“, кавър на Бийтълс от албума „Сержант Пепър…“, където на китара свири Джими Пейдж. През 1969 взима участие в рок фестивала в Уудсток.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.