Почина лечителката Джуна, която бе генерал от армията на СССР

Прочутата руска лечителка и ясновидка Джуна Давиташвили е починала на 66-годишна възраст. Това съобщиха руски електронни медии, като уточняват, че за кончината й е информирал в блога си нейният приятел актьорът Станислав Садалски.

“Впрочем, тя отдавна беше мъртва, още от деня, когато синът й Вахтанг загина в автокатастрофа. Тя беше мъртва духом и телом, и просто доживяваше последните си дни. Беше загубила способността си да лекува, бързо ослепяваше. Просто не можа да преживее смъртта на сина си”, допълва актьорът, цитиран от Лента.ру.

Джу́на (на руски: Евге́ния Юва́шевна Давиташви́ли) e лечителка, астролог, поет, киноактриса, президент на Международната академия на алтернативните науки, информира Уикипедия. Според собственните ѝ твърдения е носител на редица награди и патенти, които са подробно описани на официалния ѝ сайт. Пак по нейни твърдения лекува рак и удължава живота до над 100 години.

Джуна се ражда на 22 юли 1949 г. в с. Урмия, Краснодарски край, в семейството на емигранта от Иран Юваш Сардис.

От 1980 г. живее и работи в Москва. Има краткотраен брак с Игор Матвиенко.

Сред пациентите ѝ, макар официално потвърждение за това да липсва, са бившият генерален секретар на ЦК на КПСС Леонид Илич Брежнев, художникът Иля Глазунов, актьорите Джулиета Мазина, Робърт де Ниро, Марчело Мастрояни, кинорежисьорите Андрей Тарковски и Федерико Фелини. Тя самата разказва, че сред пациентите ѝ е и Борис Елцин.

Носител е на много награди, включително звездата на Герой на социалистическия труд на СССР, ордена „Дружба на народите“, медала на ООН „За укрепване на мира“, медал „За доблест“, званието генерал-полковник на медицинската служба.

През 1990 основава Международната академия на алтернативните науки, а през юни 1994 г. е избрана за 5 години за вицеректор на Свободния международен университет за нетрадиционна медицина в Коломбо — институт, основан от емигранти от Съветския съюз. През 1997 г. се самопровъзгласява за Царица на асирийския народ.

През 1995 г. участва в парламентарните избори в Русия, начело на Блока „Джуна Давиташвили“. Нейната политическа формация печели едва 0.47% от гласовете, което не ѝ дава възможност да излъчи нито един депутат в Думата.

След смъртта на сина си Вахтанг през 2001 г. заживява като отшелница.

Наред с изцеляването Джуна създава и свое художествено творчество: рисува, пише стихове и разкази, играе на сцената заедно с Игор Талков и Андрей Державин.

През 2008 г. Първи канал на Руската телевизия заснема документален филм за Джуна. Тя беше и приятелка с българската пророчица Ванга, припомня lifenews.ru.

Последната публична поява на Джуна бе през пролетта на 2014 г, когато в в ефира на местен телевизионен канал, заяви че пророчествата, направени от Нострадамус и от петричката пророчица Ванга за наближаващата Трета световна война след разгарянето на конфликта в Украйна, са напълно достоверни. Джуна направи и смразяващото предсказание, че нищо добро не чака човечеството занапред.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.