Почина княз Кардам Търновски

Почина княз Кардам Търновски, най-големият син на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

52-годишният княз Кардам е починал днес в 11.30 ч. в мадридската болница “Санчинаро”, бе съобщено на сайта на Симеон Сакскобургготски.

Кончината му е настъпила след белодробна инфекция заради дългогодишното му обездвижване.

На 15 август 2008 г. Кардам катастрофира тежко, след като ягуарът му изхвърча от магистрала край Мадрид.

При жестокия удар край градчето Ел Молар най-големият син на бившия премиер получи тежка черепно-мозъчна травма и много фрактури на двете ръце и на гръбначен прешлен.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове са били неговите родители Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Кардам Скскобургготски е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес (р.1963). Княгинята завършва история на изкуството и специализира гемология. Работи в областта на дизайна на бижута. Венчавката се извършва в православната църква “Св. Св. Андрей и Димитър” в Мадрид. Те имат двама сина: княз Борис Търновски (р. 12 октомври 1997) и княз Белтран Търновски (р. 7 април 1999).

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.