По заповед на Турчинов в Украйна разпродават държавните резиденции и лимузини

И. д. президентът на Украйна Александър Турчинов е възложил на правителството и на ресорното държавно управление да продадат имуществото, което се намира под тяхно разпореждане и не се използва за подсигуряване на работата на президента. Това съобщи УНИАН, като се позовава на указ на Турчинов, публикуван днес на сайта на президента.
В указа се разпорежда на Министерски съвет и на управлението, стопанисващо имотите и превозните средства, „да решат въпроса за предаване на държавното имущество (резиденции, санаториуми, хотели и техните филиали, вили, транспортни средства за суша, въздух и вода), които не се използват за нуждите на президента на Украйна на други субекти, управляващи държавна собственост, определени от МС, за последваща приватизация, отчуждаване по предвидения от закона ред, а също и за удовлетворяване на държавни и обществени потребности”
В указа на и. д. президент Александър Турчинов, средставата от продажбата на изброеното имущество ще бъдат превеждани в държавния бюджет и насочени за финансиране на приоритетни за бюджета разходи, на първо място – за социални нужди.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.