По телефона Цветан Василев обеща да се върне до дни

Банкерът и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев изненадващо даде интервю по телефона за bTV. В него той на практика повтори основните тези, съдържащи се в писменото му изявление за ситуацията в КТБ, разпространено до медиите час по-рано. В този смисъл голямата новина от интервюто на Цветан Василев е обещанието му до дни да се върне в България и да се срещне лице в лице както с прокуратурата, така и с всички останали лица и институции, прояваващи интерес към личността му.

Цветан Василев отново обвини гуверньора на БНБ Иван Искров и заинтересован кръг лица, които реализирали сценарий в негова вреда и заради това БНБ не е предприела правилните действия, за да защити вложителите в КТБ и самата банка.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че подготвят документи за призоваване на Цветан Василев пред българското правосъдие по реда на международната правна помощ. ТВ съобщението от пресцентъра на държавното обвинение се казва, че в момента се извършват активни процесуално-следствени действия, в това число се провежда оглед на трезора на КТБ АД.

Разпитани са изключително голям брой свидетели, иззети са документи и записи от охранителни камери, назначени са графологична и техническа експертизи, добавят от прокуратурата.

Малко след интервюто на Цветан Василев, дадено по телефона за bTv, присъстващата в студиото бивша депутатка от БСП Татяна Дончева съобщи, че е поела адвокатската защита на арестуваната вчера главна касиерка на КТБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.