По празниците очаквайте обичайните “тапи” по магистралите

Очакваме да възникнат проблеми в движението при виадукта на 67-ти километър на АМ „Тракия” и при виадукта „Бебреш” на АМ „Хемус”. Това каза председателят на УС на АПИ Стефан Чайков в предаването „Тази сутрин” на bTv. Чайков обясни, че е създадена специална организация в проблемния участък на АМ „Тракия”: от 11.00 часа днес движението ще се извършва в две ленти за движение в посока София – Пловдив и една лента в посока Пловдив – София.
„За съжаление, не можем да пуснем реверсивно движение на обратно на 5 и на 6 май, тъй като тази част на съоръжението все още не е ремонтирана и съществува риск от прекомерно натоварване на крайните греди. Така че от 11.00 часа на 5 май ще бъде възобновена постоянната организация, която съществува от началото на ремонта, с по една лента за движение в двете посоки.
От днес до 11.00 часа на 5 май движението при „Бебреш” ще бъде организирано реверсивно, т.е. движението ще бъде в две ленти в посока Варна и в една лента по посока София, а на 5 май ще бъде обърнато движението, с две ленти в посока София и една в посока Варна. Там сме взели мерки да разширим прозорците за вливане и отливане на двупосочното движение, за да можем да улесним гражданите”, допълни Чайков. Той се надява ремонтите и на двата виадукта да приключат в срок, до края на календарната година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.