Променят 113 закона, за да се намали административната тежест

На конференция в София за представяне на резултатите от инвентаризацията на административните услуги и режими стана ясно, че са готови предложения за привеждане на услугите в съответствие с изискванията на Закона за администрацията, Закона за електронното управление и Административнопроцесуалния кодекс.

Огромен пакет от мерки за намаляване на административната тежест вече е подготвен. За да стане факт до месец септември, когато електронното правителство трябва да работи. Алеко Джилджов от Дирекция „Модернизация на администрацията“ в Министерския съвет обобщи, че предстои промяна в 113 закона, съобщи БНР.

„Това е изменение в Административнопроцесуалния кодекс, изменение в още 113 закона към него, които ще бъдат внесени от Министерския съвет. Това е едната група действия. Освен тях ще има един пакет с предложения, които всяка администрация отделно ще си ги предлага, които ще бъдат до началото на следващата година коригирани. Там имаме много сериозни предложения за увеличаване срока на валидност на издадени документи и така нататък. Поднормативните актове ще станат ясни след окончателното съгласуване на този огромен пакет мерки за намаляване на регулаторната тежест“, каза Джилджов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.