Плевнелиев ще се срещне с президента на Хърватия

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с президента на Хърватия Иво Йосипович, който е на официално посещение в страната ни по покана на Плевнелиев днес и утре. Това съобщиха от прессекретариата на президентството. Задълбочаването на политическия диалог между България и Хърватия и перспективите за разширяване на двустранното икономическото партньорство след присъединяването на Хърватия към Европейския съюз ще бъдат водещите акценти по време на разговорите на двамата президенти. Росен Плевнелиев и Иво Йосипович ще обсъдят въпроси от дневния ред на регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и процеса на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани. Президентът Росен Плевнелиев ще посрещна на официална церемония хърватския държавен глава на площад "Свети Александър Невски". Президентът Иво Йосипович ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин. На „Дондуков“-2 двамата държавни глави ще се срещнат „на четири очи“, след което ще се състоят пленарни разговори на двете официални делегации.
В Гербова зала президентите Росен Плевнелиев и Иво Йосипович ще дадат съвместна пресконференция за представителите на медиите.
През първия ден от официалното си посещение президентът на Хърватия ще се срещне и с председателя на Народното събрание Михаил Миков, и с министър-председателя Пламен Орешарски. Президентът Йосипович ще разгледа археологическите разкопки и подземната железница при Метростанция „Сердика“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.