Плевнелиев: Ще продължим да насърчаваме австрийските инвеститори

Реализацията на заложените в Дунавската стратегия цели ще дадат своя принос за стабилността и устойчивото икономическо развитие на целия Европейски съюз. Това подчертаха президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят на провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол, които разговаряха днес. Българският държавен глава е на двудневно работно посещение в Република Австрия.
Австрия е инвеститор номер едно в България и ние ще продължим да насърчаваме австрийските компании да работят и постигат успехи у нас. Страната ни третира равноправно инвеститорите, независимо от големината на направените вложения, подчерта българският държавен глава. Росен Плевнелиев благодари на Ервин Прьол за приятелството и активната подкрепа на Австрия, която е „изключително важен мотор за икономическото развитие на Европа.“
„Ние сме добри приятели и затова можем спокойно да говорим и когато се изправим пред проблеми. В такива случаи от ключово значение е доверието между партньорите“, отбеляза още държавният глава.
„През последните години България постигна добри резултати и днес разполага с обнадеждаващи перспективи за своето бъдеще. България участва много активно в процеса на развитие на Европа и вече си създаде добро име в ЕС“, заяви д-р Прьол. Ервин Прьол подчерта също така, че компаниите следва да спазват действащите законни правила. „Имаме различия и по тях ще се произнесат арбитражните съдии“, посочи още Ервин Прьол.
По време на срещата бяха обсъдени периодът на преход в Източна Европа през последните 25 години, както и ситуацията в Украйна.
Президентът Плевнелиев ще участва по-късно днес в дискусията „Фокус Европа“ на австрийската национална телевизия. В предаването ще вземат участие и водещи политици от Централна Европа.
Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.