Плевнелиев: Ще е трагедия за демокрацията, ако Народното събрание провали референдума

Ще бъде изключителна трагедия за българската демокрация, ако и този път Народното събрание се отнесе толкова национално безотговорно към референдума, колкото и предишното 42-ро Народно събрание. Това коментира днес президентът Росен Плевнелиев пред репортерите, отразяващи инициативата “Чети с мен”, която е под патронажа на държавния глава. Плевнелиев се включи в масовото четене пред Народния театър в София, като прочете откъс от любимата си народна приказка за неволята.

Президентът Плевнелиев бе изключително остър в критиката си към предишното 42-ро Народно събрание. По думите му, народните представители са отказали да чуят гласа на над 500 000 българи и голямото им желание да се одобрят устоите на демокрацията ни през ясен референдум по изборни права на българските граждани.

“Този път, мисля, че ще видим по-отговорно отношение. Сигурен съм, че парламентът ще се отнесе сериозно. Моето очакване е референдумът да се случи”, прогнозира държавният глава. – “Аз ще играя по правилата, така както решат те-така и ще бъде. Вярвам, че и трите въпроса са добри, много смислени и се желаят от хората. Очаквам референдум и след това – глас народен, глас Божий”, заяви Росен Плевнелиев.

Свързани публикации

1 Comment

  1. https://komentator.bg/organite-podozirat-che-u-nas-gamzhi-ot-stotitsi-chuzhdi-shpioni/
    Службите подозират, че у нас гъмжи от шпиони.
    Тъпаци, а защо не закриете комисията по досиетата и защо отваряте сътрудниците на военното ни разузнаване в чужбина?
    И дали някой от стотитице агенти не е на дондуков 2, на Позитано, на Стамболийски и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published.